Onderdeel van: Beklederij Maas en Waal

Veelgestelde vragen

Kunt u geen antwoord vinden?
Gebruik het contactformulier.

FAQ

Het vastkitten van de ruit zal niet blijven zitten, vooral als alleen het punt wordt gekit waar de stof los is. Het is een tijdelijke oplossing; de ruit zal snel rondom los gaan laten na het opvallen van het punt waar u nu de losheid ziet.

Als de ruit loslaat, heeft u nog steeds de originele cabriokap erop zitten. Waarschijnlijk is de auto dan tussen de 10 en 15 jaar oud. Bij deze leeftijd is de kap ook aan vervanging toe. Dus om overal van af te zijn en voor wat nog gaat komen, raad ik aan om de kap te vervangen.

Mocht er een scheur of beschadiging in het stof of PVC zitten, dan is dit niet te repareren zonder dat het zichtbaar blijft. Een reparatie zal altijd inhouden dat er een stukje stof of PVC op geplakt of gestikt wordt. Hiervoor zal echter de complete cabriokap van de auto moeten worden gehaald.

U kunt dit vergelijken met een kapotte spijkerbroek; ook daar zal de reparatie altijd zichtbaar blijven.

De materialen die beschikbaar zijn om uw cabriokap te impregneren, maken deze enkel vuil- en waterafstotend, maar niet waterdicht. De waterdichtheid van cabriodaken komt door de middelste laag van het dak. De stof bestaat namelijk uit 3 lagen en de middelste laag is een dunne rubberen laag die 100% waterdicht is. Deze laag verteert na ongeveer 10 tot 15 jaar, afhankelijk van het weer en gebruik, zoals te zien is op de foto.

Als deze laag verteerd is, is het niet mogelijk om deze met een impregneermiddel of andere middelen weer waterdicht te maken. De kap is dan aan vervanging toe.